Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

вторник, 8 май 2018 г.

ПОЛКЪТ НА БЕЗСМЪРТНИТЕ.

Снимка на Роси Антов.
  Чета новините и разбирам, че утре по България ще се разходи безсмъртният полк. Не Полкът на безсмъртните от древна Персия. Безсмъртният български полк. И подкрепям това начинание. Представям си този полк.
  Отпред вървят Левски и Ботев. Живи. Усмихнати. СВОБОДНИ. Зад тях ротата на загиналите за свободата на България. След тях вървя цар Самуил и Симеон. И водят ротата на Българските царе. След тях върви Стефан Стамболов. И води ротата на българските министри, направили България държава, която е била равна на най-развитите държави в света. До тях Яворов и Чудомир водят ротата на поетите и писателите. До тях Дико Илиев и Николай Гяуров водят ротата на музикантите. Парцалев и Касабов водят ротата на артистите. Генералите Вазов и Колев водят ротата на загиналите за България във войните. Петър Богдан и Петър Берон вървят с първата българска история и  с рибния буквар, и водят  ротата на учителите просветители. Най-най-най-отпред. Представям си този полк. Огромен! БЪЛГАРСКИ ПОЛК! НА БЕЗСМЪРТНИТЕ БЪЛГАРИ!
  И се питам:
  Абе, ваща мама проста, нямаме ли ден на съединението, на независимостта, на просвещението или освобождението! И няма ли кой да оглави парада на БЕЗСМЪРТНИТЕ БЪЛГАРИ, та утре ще се закичите с георгиевски ленти, ще веете чужди знамена и ще носите снимки на умрели чужденци?
  Мамка ви смотана!


Роси Антав

4 коментара:

 1. Полкът трябва да е на забравените безсмъртни българи. Такъв обаче скоро едва ли ще се направи, иначе идеята ви е чудесна. С безродна политическа класа, която не знае колко оркестъра има в БНР и що са им чак толкова музиканти, няма безсмъртни българи които заслужават да влязат в този поход. Погледнете само и какви "българи" ни представят на иначе политическия конкурс "Евровизия". Колкото и да е политически обвързан, все пак се явява най-престижния музикален конкурс.Евала на сърби и черногорци, пеят си на собствения си език и не им пука. https://www.facebook.com/EurovisionSongContest/videos/10156389599038007/?t=565

  ОтговорИзтриване
 2. Моите уважения г-н Антав, но ако не бяха тези "умрели чужденци" нито съединение, нито независимост, нито просвещение щяхте да празнувате.
  А пък като толкова много скачате я кажете "независимост" от кого празнуваме??? от тези с които "сме съжителствали дружно и спокойно"? Защо ли го празнуваме това "съединение"?, че кои са тези дето са разединили тази пуста страна???
  Не можете да очаквате, че когато 30 години демокрация, 40 години преди това и не знам още колко преди тези 40 всеки усетил властта в потните си мазни ръчички жонглира с историята така както му е удобно и "политкоректно".
  Иначе съм съгласен с Вас - редно е да почитаме по същия начин и нашите бесмъртни българи, които обаче ако могат да видят какво направиха техните наследници с държавата ни ... верно ще се обърнат в гроба.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Само дето 30 години "демокрация" е продължение на 40 години тъпотия, морално и материално унищожение, дар от "уважаваните" чужденци, разединили преди това България за да се стигне до съединението и отново разединили, за да се подари Македония на Сърбия и отново да се разедини и отслаби окончателно , като чуждопоклонничеството вече е доминиращо над патриотизма. Та така с колорадските чужденци и полковете им.

   Изтриване
 3. БРАВО!!! МАМКА ИМ ПРОСТА И ИДИОТСКА!
  НИКОЛА АНКОВ :)

  ОтговорИзтриване