Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

петък, 5 януари 2018 г.

ЗА ТОЗИ ТЪП, МЪРЗЕЛИВ И ХЛЕНЧЕЩ СЕВЕРОЗАПАД

Снимка на Роси Антов.  Та за северозапада. Мързеливият и тъп северозапад. Да ви обясня за какво иде реч, защото се начетох на тъпотиите ви. Първо да ви кажа, че референдумът за отцепване е измислен от некой болен мозък, ама поне разлая псетета. Та ще почвам, стъпвайки на икономическите теории на Хегел, Маркс, Малтус и Робинзон Крузо.
  В частност ще се спра на Видинска област, защото между нея и другите две няма разлика. Ще започна с пътищата. За последно път там бе правен през 1986 година. Следващият бе направен през 2012. После ще свърша пак с пътищата. Та на темата. 
  Във Видин имаше химкомбинат, произвеждащ основно гуми. Основно за СССР. Суровините поручаваше основно от СССР. Имаше телефонен завод в Белоградчик. Произвеждащ телефони за СССР. Имаше няколко по-малки завода, които няма да изброявам, защото няма да променят основното, което искам да ви кажа. В момента в който СССР реши да търгува с пари, да продава суровини за пари и в частност да пазарува според правилата на пазара, нещата зазляха. Заводът остана без суровини и пазари. И се снима. Така се снимаха повечето предприятия. И народът остана на улицата. Най-умните усетиха накъде отива работата и се преместиха. В София например. До там имаше пътища. После се повиха инвеститори. И инвестираха там, където имаше пътища, а не дупки. И видинско остана без нито едно голямо предприятие. Някои, не толкова умни като първите решиха да правят бизнес. А както знаете, бизнес се прави или с глава, или с дупе. Ленин го е казал. Тия, които го правеха с глава, фалираха. Ще ви обясня защо. ВНИМАВАЙТЕ! Ако в един район има едно голямо предприятие, то създава целия район. За пример ще дам тецовете Марица. Дават работа на работещите в тях. Работещите в тях дават работа на продавача на дрехи. На продавача на месо. На продавача на кебапчета. На продавача на водка. На продавача на тоалетна хартия. Тецовете дават работа и на десетки или стотици по-малки предприятия. Едно им копа кюмура. Едно им ремонтира ел. двигателите. Друго им продава лагери. Трето им чисти боклука, четвърто им прави палета... И тези предприятия от своя страна дават работа на още хора, които дават работа на продавача на дрехи, на продавача на кебапчета и на таксиметровия шофьор. А във Видинско не остана нито едно такова предприятия. А държавата нехаеше. Не само ББ. Нехаеха и комунисти, и седесари и царисти. Само помогнаха на някои техни хора, които правят бизнес с дупе, да дръпнат напред. И друга голяма част от хората, които искаха да правят бизнес с глава, се изнесоха. Към София. После по цела Южна България. Там имаше пътища. А както е казал Мойсей, там, где има път, има и бизнес. И кебапчийници има.
После държавата направи мост. През Дунав. Появи се надежда. Ама когато мостът бе готов, се оказа, че до него път няма. И надеждата изгасна. После към София и Южна България се запъти друга голяма част от малкото останали умни и работливи хора от видинско. И умните и работливите се свиха до минимум. Останаха тези, които да гласуват за Бойко и Нинова. Защото взимат помощи за безработни. И вече нито един инвеститор няма да даде и един лев там. Няма хора. Хора, които знаят, мислят и могат. Броят се на пръсти.
  А беше лесно. Много лесно. Един нормален път до моста. И например една малка промяна в някой закон. Да примамят инвеститор. Не да освобождават от данък печалба инвеститора. Нефтохим не е освободен, ама и не плаща. Защо например не освободиха инвестиращите там от ДДС? Например. Или пък държавата не пое част от осигуровките на работещите. Значи за държавни служители може, за другите не. За Банско може, за турлаците не може. Или... Стига или.
За съд, прокурори, милиционери, кметове, земеделски служби, поземлени служби и секакви служби, нема да говоря нищо. Вие си знаете всичко. Нали сте умни. Не сте от моя край.
  Ако държавата бе направила нещо, сега щеше да печели от Видинско, а не да плаща помощи. И нямаше да дрискат управници у гащите, защото северозападът ще отиде в Румъния точно докато сме председатели на ЕС. В частност и на Румъния сме председател.
  Прочем, ще отида да гласувам на тоя референдум. Ама не да отиде в Румъния. Ще гласувам всички бивши и настоящи управници да отидат на майка си в... В колибката.
Айде чао, кореноплодни! Чао и на вас, тъпи и мързеливи земляци! 
ПП. Не референдум трябва. Тояга трябва. ТОЯГА. Дрянова.

4 коментара:

 1. Важното е да се разлаят кучетата, а на някои тикви да им дойде акъла. Логиката ви е правилна, но в нашия абсурдистан както се убеждавате е неприложима, още повече че в Северозапада не остана никаква индустрия, която да изхранва хората. Изключвам пристанищата, които се управляват нецелесъобразно от различни мафиотски групировки. Всички в региона са под диктата на местната сатрапка Фидосова, която както знаете коли и беси, и заради която
  . видинчани останахте без митница, нищо че си имате мост, , който както се оказа за съжаление, не подобри много живота на хората. Може пък на управляващите да им светне ламбата та да спрат да дават пари само за богоизбраните градове, курорти и паланки. Аз си мисля, че в румънско хич няма да им е зле на северозападните щати, още повече че там не виреят крадливи тикви. Все пак хората имат право да избират какво да правят и къде да ходят, едни избират да получават социални помощи в Португалия, а да работят в същото време в Ирландия за да спестят пари за автомивка (както слушах да говорят двама роми вчера), други избират собствен път, независимост и Румъния. Вчера като чух за референдума поне се обнадеждих, че дори и да не стане, поне ще направи най-важното- ще разлае кучетата.

  ОтговорИзтриване
 2. Гледам този автор на статията и се чудя на акъла му! Господинчо аз не съм от северозападо,но имам поглед към този регион Враца,Монтана,Видин! Завода за релефони се намираше във Белоградчик! Тези региони хранеха не само държавата ни със месо,птици,но и за Москва изнасяха! Кажете истината на простолюдието недейте да я криете! Все още има живи хора които я знаят! Единият от тях съм аз! Малко предистория Иван Тодоров -Горуня партизанин от Врачанския край /Неуловимия/беше върл противник на Тодор Живков за създаване на административен център София! След 89 год.това стана факт! Всички пари от провинцията бяха откраднати от столичните "Демократи" и Костовистите! Със тези пари бяха закупени свинекомплексите,телеугоителните комплекси,птицефермите на територията на тези три окръга. Под носа на турлаците докато се усетят те бяха разграбени по какъв начин? Един купува продава животните пресмята печалбата си прибира я и продава на друг. Вторият демонтира машини и съоръжения изнася по най-бързия начин прибира печалбата и продава на трети! И така се изнесоха и блокчетата от септичните ями където са събирани ла@ната на животните. Накрая сградния фонд е разрушен и циганора разпродава тухли,бетонно желязо! Всичко от каквото може да се продаде. Ами я минете през кръстовището на Алтимир-Враца-за Козлодуй и ще видите какво е станало! Нямало го е Ивайло свиняра да вдигне турлаците срещу грабителите! Ами ще ви дам една справка за ликвидирани предприятия в Плевен които не е в северозапада 30 елитни завода,фабрики са унижтожени и сринати сградните фондове със земята! Това са хората със куфарчетата от София! Ами само това ли са те? Направете една справка колко завода са ликвидирани и кои са били собствениците им! В Берковица имаше завод за пластмаси и няма папер от него! КЪДЕ ДА РАБОТЯТ ТУРЛАЦИТЕ СЕГА И ЦИГАНИТЕ С КАКВО ДА СЕ ХРАНЯТ? ПИШЕТЕ ГОСПОДА ИСТИНАТА ЗА ЧЕРВЕНИТЕ РАЗСИПНИЦИ НА ДЪРЖАВАТА НИ НЕ ГИ КРИЙТЕ!!!!!!!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. вие сте леко болен. какво от казаното по-горе противоречи на казаното от вас? явно мразите да четете. а Антов е малко кретен, ама тук е в десятката

   Изтриване