Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 24 август 2017 г.

ВЪЛНАТА

Постоянно ме обвиняват, че постоянно пиша за неща, где не ме касаят. В частност, не касаят България. Явно сте пропуснали, че само за България мисля. Оня ден ви казах как да копате диаманти. По - оня, как злата да копате. А на вас ви се не копа.
Та мислих, мислих, мислих кво ви се прави, и накрая най - новата ми дружка у фейсо, ми даде идея. Замислих се, и ето каква икономическополитическа платформа се роди. Притеснявам се само от едно. Ще го разберете в края.
Понеже всички българи разбираме и бистрим политиката, като в същото време бездействаме, разбрах какво трябва да правим. А то е нещо елементарно. И лесно. И традиционно. Просто трябва да чепкаме вълна. Чепкаш вълна и бистриш народната и международната политика.
Първо ще изчепкаме вълната на трите овце, где ни остави бай Тодор. Едното е овен и требва да се внимава. После ще изчепкаме вълната от вълнените пуловери. Глобално затопляне. После ще почнем да чепкаме вълна от цел свет. Австралия, Аржентина, САЩ, Русия... Ще накупим камиони, самолети, кораби, где ще я карат, а на тях ще работят американци и руснаци, що ни ще чепкаме.
Ще преназначим 40 000 еврочиновници за закупчици и счетоводители. А ние ще си чепкаме, бистрим политиката и чакаме парите. А те ще валят. От цел свет. Ако у криза е Америка, Русия е у подем. Аржентина пропада, ама Австралия цъфти. Нема криза, нема безработица...
Обаче, понеже когато мисля, изпипвам всичко до край, предвиждам, че сме изчепкали всичката овча вълна. Ама требва да се бистри политиката. И жените почват да чепкат вълната от гърдите на мъжете, от пъпа на мъжете и по краката и между краката на мъжете. А мъжете като по мързеливи, чепкат само тая от между краката на жените. Чепкат, плащат си взаимно и бистрят политиката.
Обаче и тая вълна е изчепкана. Е нема да одиме на Мелмак, та да чепкаме вълната на Алф. Оставаме тук. И те тук вече проблем. Нема вълна. Обаче се сетих. Некакъв иницианивен комитет ще кани Путин за трети март. Да му изчепкаме вълната. Блестяща идея. Ще чепкаме вълната на чуждите, премиери и президенти. Чепкаме, плащат, а ние бистрим политиката. А президенти и външни министри бол. Ако един си отиде, друг идва. Това е.
Опа!!! Щях да забравя. Притеснява ме, докато чепкаме вълната на тоя пред нас, тоя где е зад нас да не извади нещо от вълната си. Що те тогава станаме за резил. Парите, где ще изкараме за чепкането, ще отидат да кърпим дупки.
Или както бе казал един мъдрец: Хора, чепкайте вълната, ама бдете за това, где може да изрипи от вълната!
Айде приятна ви неделя! И споделена!
Роси Антов

Няма коментари:

Публикуване на коментар