Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 24 август 2017 г.

РУМЕН ГЕЧЕВ И КРАДЕНЕТО

Преди малко прочетох, че Румен Гечев иска държавата да е равностоен партньор на пазара. Няма да коментирам интелектуалния потенциал на професора. Няма да коментирам интелектуалния потенциал на лидерката му. Няма да коментирам интелектуалния потенциал на тия, где ще гласуват за тях. Защото ще се пръсна от смях. Или ще се напикая. Или и двете. Няма да коментирам интелектуалния потенциал на 99% от кандидат депутатите и партлидерите. Даже Сидеров няма да коментирам. Само ще ви разкажа нещо. История. Факти.
Годината е 1996. Колелото на свръхинфлацията набира скорост. Гечев е министър. Премиер министър е Жан Виденов. Где не е откраднал нищо. Гечев заявява че инфлация няма. Държавните предприятия работят яко. На загуба. Колкото повече работят, толкова повече губят. Правителството е от свръхинтелигентни и честни комунисти. От БСП. Сега внимавайте!
В банките, някои още държавни, има левове. Непохарчени от бай Тъдор. Както похарчи парите от пенсионния фонд. И все още неоткраднати от наследниците му. Пари на чичи, дедо и прадедо. За кола, жилище и кво се сетите. Спестени. Един долар е десет лева. И някой другар взима кредит 10 милиона лева. И си купува 1 милион долара. Същият има да връща 10 милиона лева. Когато народът изгони Жан, доларът бе 3300 лева. Това значи държавата да е равностоен партньор. Да направи така, че да ви откраднат парите държавните люде. И техните хора. По план. Или по неграмотност. Внимавайте пак!
Значи оня тарикат, где е взел 10 милиона лева и си е купил 1 милион долара, продава 3030 долара. След 6 месеца.По курс за деня. По 3300 лева. И връща кредита от 10 милиона лева. С 3030 долара. Остават му 996 970 долара. А чичо, дедо и прадедо срещу 10000 лева си купуват три долара и тридесет цента. Или го духат. Както ще го издухат на тия избори. Всички, где не са разбрали горното.
Повече за избори нема да пиша. Тъпите да го духат.! Покрай тях ще го духат и умните.
А аз ли? Аз ще се пръсна от смях. Винаги печеля мангал..., опа, ромите.
ЧАО! ПРИЯТНА И СПОДЕЛЕНА ВЕЧЕР!
пп. АБЕ, подсети ме Катя. ЩО ИМ НЕ ЕПМ!? ... На всичките.


Р.А.

Няма коментари:

Публикуване на коментар