Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 24 август 2017 г.

КУЧЕ

Май прекалих с политиката. Ама така е у жегата. Та се сетих от колко време не съм писал приказка. Сега гледах от тераса как водят едно куче. Та ще ви разкажа. За добрутро.
Имало едно време едно куче. Няма значение кога е било това време. Дали в миналото, дали в бъдещето, дали в настоящето. Важното е че имало едно куче. Също така е важно, че и времето го имало, защото ако го няма времето, няма да има нищо. Имало и едно момиче. С кучето във времето. А когато на едно място времето събере куче и момиче, няма как да не стане приказка. Кучето си имало и име. Казвало се Куче. Всички кучета се казват Куче и всички кучета се чудят защо хората им слагат някакви странни имена. Имало си име и момичето. Казвало се Момиче. Всички жени се казват Момиче, независимо от времето. Но никога не се чудят защо имат някакви други имена. Ама няма значение.
Та Момиче и Куче се обичали. Не се знае кой кого обичал повече, ама и това няма значение. Куче обичало да спи където спи Момиче. А Момиче, понеже не обичало да спи където спи Куче, ходело на работа когато кучето спяло. После Куче ставало, а Момиче лягало да спи. Ама да не мислете, че само спели. Нееее... 
Най-много обичали да се разхождат. Куче мислело, че разхожда Момиче. Момиче мислело, че разхожда Куче. Разхождали се навсякъде. Ама най-много обичали да се разхождат по плажа. А обичали да се разхождат по плажа не защото Куче обичало да сере на плажа, а Момиче да чисти след него, а се разхождали по плажа, защото обичали да се разхождат по плажа. И най-вече защото имало плаж. А има ли плаж, трябва да има и море. Та те се разхождали по плажа, защото най-много обичали да се разхождат по плажа, защото най-много обичали да се разхождат по плажа и да гледат морето. А най-най много обичали да се разхождат по мокрия пясък и вълните да мият краката им. Само краката на Куче да мият. Нали не сте виждали куче да мие краката си. Това да не е котка. А момичето ги миело редовно. Затова вълните само галели краката му. А Куче се ядосвало и ги погвало. Погвало вълните и ги хапело. А те бягали. После събирали кураж и погвали Куче, а то бягало. Нали сте виждали всички? Не точно това куче. Всички кучета мразят вълните и вълните мразят кучетата. А може и да се обичат. И сигурно се обичат. Иначе защо да бягат един от друг?!
Та Момиче и Куче излезли една нощ по плажа. И тръгнали по прибоя. Над морето светела луна. И 29898745639874628173904647384 звезди. Ако не вярвайте ги пребройте! Светело нещо и на плажа. Те се затичали към светещото нещо на плажа. А то рак. Златен. Казвал се Кар. А се казвал Кар, а не Рак, защото винаги вършел нещата наопаки. Например за да върви напред, вървял назад. Куче го побутнал с нос и потупал с лапа. Ракът надигнал щипките си и изтракал с тях. Куче пак го побутнало. Ракът пак заплашително изтракал с щипките и осемте си крака с щипки. Куче пак го потупало и ракът го захапал за носа. То изквичало, а ракът казал:
- Момиче, аз съм вълшебен рак. Писна ми от вълшебни златни рибки. Ако махнеш това досадно куче от мен, ще ти изпълня едно желание.
Момиче казало нещо на Куче и то пуснало Кар. После казало нещо и на Кар. После се навело и целунало Куче. И тръгнало по пътеката в морето. По лунната пътека. Нали сте виждали пътека в морето? А Куче останало на брега с Кар. После Кар влязъл в морето. А Куче останало само. После погледнало пътеката. После подгонило една вълна. После подгонило Момиче. И тръгнало до него. По лунната пътека...
Р. Антов
Докъде са стигнали, ще ви разкажа друг път. Сега стана много жегааааааааа.... Искаааааам на плааааааааааааааааж, а не да пиша приказки, защото се чудя какво да правя. Айде чао!

Р.А.

Няма коментари:

Публикуване на коментар