Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 24 август 2017 г.

МИНАЛОТО

Добре се живееше преди да дойде демокрацията.
Чист въздух. Зеленина. Пълноводни реки. Раждаха се по пет шест деца в семейство. Създаваха се семейни сдружения, които обработваха земята. Данъкът беВсеки, който искаше да обработва земя я получаваше безплатно. плосък. Десет процента от произведеното. Нямаше ДДС, ДОО акцизи и каквото се сетите. Границите бяха отворени. Можеше да се пътува навсякъде. Държавата изкупуваше произведеното във фабриките, които по-будните българи създаваха. За армията и чиновниците се купуваше. Народните занаяти цъфтяха. Ако си правилно ориентиран политически, може да заемаш високи и платени високо държавни длъжности. Държавата се грижеше за всички. Грижеше се и за децата. Особено за мъжките. Най-умните и снажни момчета минаваха на пълна държавна издръжка в столицата. Щастливо се живееше. Правеха се сватби. С български хора и музика. Въртяха се чевремета. Хората се веселяха. После младоженците правеха деца. И докато правеха деца бяха щастливи. После децата се играеха на воля. Нямаше опасност да ги сгази някоя кола. Циганите не правеха золуми. Нямаше кемтрейлс, ГМО и птичи грип. Нямаше Ебола и СПИН. Нямаше Здравна каса, НОИ и ТДУ. Нямаше ЕС и НАТО. Нямаше тецове, вецове и слънчоелектрически централи. Нямаше турско робство и руски освободители. Нямаше Костов, Борисов, Доган. И КТБ я нямаше. То и Тодор Живкав го нямаше даже. Имаше султан, везир, паши, рая и правоверни. Та ако още не сте разбрали, така сме живели 500 години. Щастливо. Така се живееше и между 1944 и 1989. Щастливо.
Та побеснявам, като прочета колко добре сме живели при бай Тодор. Аз си знам и без да чета как живеехме. Просто съм имал възможността да живея и тогава, и сега. И без майтап, бях щастлив. И сега съм същият.
Разбрахте ли за какво иде реч, малоумна сган, живееща в миналото?


Р.А.

Няма коментари:

Публикуване на коментар