Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 24 август 2017 г.

ИНВАЛИДИ

Чета тая сутрин за инвалидните пенсии. И как народът се възмущава. Кви са тия инвалиди!? Измамници! Това трябва да се спре незабавно! И си представям ухилената физиономия на финансовия министър. И на всички измамници и крадци в парламент и държава. Трудно се краде от пенсия. От некоя пътечка у парка, от некой мост, от асфалт или детска градина е по - лесно. Та за пръв път ще кажа гледната си точка по въпрос, който касае пряко и мен.
Та за пенсиите. Инвалидните. 90% от тях са около минималната. Да приемем, че са 200 лева. От тях вадим 40 лева. Лекарствата. Остават 160 лева. Вадим ток и вода. Около 60 лева. Остават сто лева. От тях вадим десет лева, та да е по лесно за смятане. Остават 90 лева. Делим на 30. ТРИ ЛЕВА. На ден. Представяте ли си какво са три лева на ден!?!!? Да кажем за ядене, дрехи, интернет, книги, концерт...
Та тия пенсии са трън в очите на управниците. Представяте ли си! И не искам никой да ми казва за фалшиви инвалиди. Управниците за това взимат заплатите си. По точно ние им ги даваме. Взимат ги не да оставят най - онеправданите у тая държава без хляб. Взимат ги за да озаптят корумпираните чиновници и управници, где позволяват да има десетина процента фалшиви инвалиди.
И друго искам да ви кажа. Комунизмът бе обявен за престъпен режим. Със закон. Много ми е интересно, колко човека и какви пенсии взимат следните:
1. Пенсионирали се партийни секретари. По села, градове и фабрики.
2. Работили в ОК на БКП чиновници.
3. Чиновници, работили във всички структури на една партия, обявена за престъпна.
4. Работилите в БЗНС и тоталитарния профсъюз.
5. Всички, взимали заплати от структури, свързани с тоя режим.
Ще останете като гръмнати. В пъти парите за вторите са повече от тия на първите. И бъдете сигурни, че пенсията им е доста над 200 лева. В пъти повече.
Та ако сте го прочели, благодаря! Ако сте разбрали, още по - благодаря! Благодаря и ако не сте разбрали!
Ама ако некой ми каже, че времето е било такова, нема да му благодаря. Ще му ЕПМ. Защото вторите направиха онова време такова. И правят това време такова. Правят си и парите.
.
Това е.
Приятен ви ден!
ПП. Рагин какво пенсия взима? Само питам.
ППП. Ще ЕПМ и на тоя, где каже, че може да си намериш работа, развявайки решение на ТЕЛК.

Р.А.

Няма коментари:

Публикуване на коментар