Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 24 август 2017 г.

ДОБРО И ЗЛО

Та си задавам въпроси. Какво е добро? Какво е зло? Защо винаги ще се борят? И се връщам във времето.
Мрак. Да бъде светлина! После Ева и Адам. Каин и Авел. Шумер. Авраам коли първородния си син. В името на бога, где е казал " Да бъде светлина!". После Парис краде Елена, Едип изхвърля сина си, Шумер, Египет, Вавилон, Пела....Ромул и Рем бозаят от слон, ражда се Йоан Кръстител, а после Христос. Нерон пали Рим. Атила го довършва. Чингиз хан...
После в името на Христос горим вещици. После в името на Аллах трепем с камъни. После се трепем за граници....
Та това е. Това ще го има вечно. Борбата между доброто и злото. Защото, ако я няма, губят и доброто и злото. И изчезват. Изчезва всичко. Или умира.
И да ви го обясня на разбран език. Доброто, да приемем, че е редът, а злото хаосът. Сега си представете. Хаосът е вятърът, който вдига есенни листа и ги премята във въздуха. Все едно танцуват. Безразборно. Красиво. И се появява редът. Листата падат на земята, подредени идеално, а вятърът изчезва. И хаосът изчезва. Остават есенни листа по тревата. Подредени красиво. Мъртви. Неподвижни. Подредени. Завинаги. Победител има. Смъртта.
Всичко ще е мъртво. Ако победи доброто. Или злото. Или редът. Или хаосът...
това е. приятна ви и споделена вечер.

Р.А.

Няма коментари:

Публикуване на коментар