Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 24 август 2017 г.

ПИСМО ДО БОЙКО. НЕ ЗНАМ ВЕЧЕ КОЕ

Току що разбрах, че поради забавяна ремонта на НДК има вероятност да не европредседателствуваме. Та реших да помогна на генерал Бойко. Не за ремонта. Със съвет да помогна.
Скъпи другарю генерал, 
тъй като вашите съветници разбират от магистрали, фонтанчета и рязане на ленти, си позволявам да ви дам приятелски съвет. Ако ме послушате, с един патрон ще изтрепете дузина зайци. Не искам да ми плащате нищо. С последното увеличение пенсията ми стана 200 лева и живея охолно. Даже спестявам. Ако Нинова стане премиер министър ще ми трябват. Та да се върна към идеята.
Никъде не е казано, че трябва да председетелствуваме от НДК. Не е казано и че сградата трябва да е в София. Та схванахте ли идеята!? Става въпрос за моето родно село. Горни Лом. Северозападна България. Има няколко сгради на кооперацията. Бивш шивашки цех, магазин, кръчми... Има и безработни цигани и българи. Та купувате материали и те почват ремонт. В Долни Лом пустее училището и сградата на кооперацията. И сградата на филиала на телефонния завод пустее. В Средигрив пустее детската градина и сградата на общината.В Протопопинци училище и община. В Търговище училище и община. В Репляна училище и община. В Чупрене, общинският център пустее всичко. Във Върбово всичко. И в Плешивец пустеят училище и община. Не е в нашата община, ама зет ми е от там. Малко помощ и за него. Ако тези сгради са недостатъчни, наблизо са общините Ружинци и Белоградчик. Там е по - добре с пустеещите сгради.
Та докато се ремонтират сградите, нивото на безработица в общината става минус сто и пет процента. Работят и циганите. Работят и се интегрират. Строят се пътища за лимузините на чиновниците. В административнити сгради, хотелчетата и кръчмите се наема персонал. От цяла северозападна България. Даже и от североизточна. И понеже всички тия хора трябва да се хранят, планината са пълни с овчици, козички, прасенца и кравички. Екомесо, екосирене, екопъстърма...
После ставаме председатели на ЕС. Президенти, премиери и финансови министри посещават селата ни. И са очаровани. Купуват рухващи къщи по 50-100 хиляди евра и ги ремонтират. Понеже цяла северозападна и североизточна България работи, се стича народ от цялата страна. Да търси работа в Северозапада. Заплатите стават като в Люксембург.
Англичани се молят да почнат работа тук. Шведи. Германци.. 
После не сме председатели на ЕС. Това няма никакво значение. Цял свят е разбрал къде са Горни Лом и Плешивец. И идват да ги видят. Добре са дошли! Има къде и какво да ядат и пият. И къде да спят. А ние само прибираме парсата. Даже бариера може да сложим на влизане в общината. И да късаме билетчета. Бариери има от преди време. Бай Тодор ги беше сложил. Да не излизаме.
Това е, другарю генерал. Ето резултата:
1.Няма да опропастите европредседателствуването ни.
2. Ще се справите с безработицата в северозапада.
3. Ще интегрирате циганите.
4.Ще възродите земеделието.
5. Ще направите най - бедния район в ЕС в най - богатия в света.
А ние от оня край умеем да бъдем благодарни. У моето село има паметник на един, где му се виждат мъдете и вее знаме със сърп и чук. До него има свободно място. Там ще ви направим паметник. Хаха. Сетих се, другарю генерал. Няма да сте на кон. И маркуч няма да сте яхнали. Ще сте яхнали Корнела. Нали се сещате!?!? Кофти е да направим паметник, как яхате нас.
Айде чао. И помисли хем по въпроса, хем за народа! Нищо, че за вас политиците това е трудно. Без изключения.

Р.А.

Няма коментари:

Публикуване на коментар