Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 24 август 2017 г.

ОРУЕЛ

Оруел. 1984. Някъде. По екраните врагът. Някого трябва да мразите. И ви се посочва кого трябва да мразите. На екраните. Да не вземата случайно да мразите тези, които трябва да мразите.
2017. България. По екраните врагът.
Хиляди мразят циганите по улиците на Асеновград. Наживо. Защото те са посочени от екрана за враг. Няма да мразите лумпенизираната пасмина, где е на първа линия, когато нещо трябва да се мрази. Нещото посочено от екрана. Милиони мразят циганите пред екрана...
2017. България. Хиляди българи излизат на протест срещу бежанците. Наживо. Пак сме ги припознали за враг от екрана. Същата лумпенизирана паплач. После бият момичета със забрадки. Защото са истински мъже и са разбрали кого точно трябва да мразят. От екрана. Милиони мразят бежанците пред екрана... И обичат биячите.
2017. България. Бият лекари. Трябва да мразим биячите на лекари. Излизат на протест лекари. Наживо. Тия, които мразят цигани и бежанци мразят пред екраните. Цяла България мрази биячите на лекари. И вече с право.
2017. България. Продуцентът, сценаристът и режисьорът седят на удобни фотьойли пред екрана, пият стари коняци и се кефят. После измислят нов враг. Например Алф. Алф от Мелмак. И на протест излизат мразещите. А пред екраните милиони собственици на котки мразят Алф. Той е виновен за всичко. Не парламент, правителство и съд. Те се грижат за правата и благоденствието ви. После сядат на фотьойлите. Пред екрана. Вече като продуцент, сценарист и режисьор. И се кефят как мразите. Как мразите точно когото трябва да мразите, а не кого трябва да мразите.
Айде чао! Много здраве на ПерАта! И на Динко много здраве!

Р.А.

Няма коментари:

Публикуване на коментар