Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 24 август 2017 г.

ПРИКАЗКА ЗА ПРИНЦ

Имало едно време едно царство. И както си му е редът, царството си имало царица. Имало и цар, ама той не пеел в хора. Само носел короната. Преди доста време бил направил един принц, с което царските му задължения се изчерпали. А прънцът пораснал. Красив и умен. Ама така и не разбирал, какви ще са му задълженията, когато стане цар. Каквото и да му говорели, той не вдявал. Имал едно единствено хоби. Да чука поданичките на баща си. И се справял успешно. Едни гонел, други го гонели и где се стигнели се обичали много. Понякога по цял час. Но царицата и царят остарявали. И искали когато принцът станел цар, да е направил поне един принц. По изключение може и принцеса. И един дан царицата го привикала. И започнала:
- Слушай бе, хаймана! Стана мъж на години. Не мислиш ли, че е редно да вдигнем царска сватба? Утре с баща ти ще ритнем камбаните, а ти ще станеш цар. Цар без царица не може. Нали наследник трабва да има. Не е лошо да пуснеш някоя обувка 48 ми номер. Да я мерят момите. Или да целунеш некоя спяща красавица, яла ферментирали ябълки. Или да резнеш главата на някой змей и освободиш девойката, где е свил от някое село или град. Или каквото и да е.
А старият цар добавил:
- Това са отживелици. Трябва да пуснем обява у фейса. Че търсим жена за детето. Законна. Стига е гонил курвите!
А принцът стреснат отговорил:
- Споко бе наще! Наследници бол. Имам поне 300. Нема да се женя.
Тук царицата скочила както скачала на младини, когато царският коняр я плеснел по дупето вместо да пресне коня. Или нарочно я пляскал по дупето, защото усещал, че царицата харесва да я пляскат по дупето. Няма значение.
- Бре идиотино, законна принцеса ни трябва. И законен наследник. Ти гражданска война за трона ли искаш да подпалиш!
- Не искам ма, мамо кралице! Ама ни презервативите са измислени, но антибебе хапчета. – заоправдавал се принцът
А царят само казал:
- Край! Утре свиквам съвета на царските мъдреци. Да измислят текста на обявата. Точка.
На другия ден мъдреците се събрали. И след едномесечно умуване я измислили. Обявата. Следната:
„ПРИНЦ ТЪРСИ ЖЕНА. МОЛБИ СЕ ПОДАВАТ В КАНЦЕЛАРИЯТА. ЛИЧНО.”
После извикали куриера за да отнесе обявата до кантората на фейса. А принцът горко заплакал, защото усетил края на хобито си. Заплакал и царят. А принцът казал:
- Скъпи татко цар, имам последно желание?
- Кажи скъпи сине принц! – казал царят.
- Ще ви се подчиня. Ама мога ли да добавя в обявата изискванията си за бъдещата принцеса?
Царят се усмихнал широко с беззъбата си уста, защото бил запилял някъде диамантеното си чене и кимнал утвърдително с глава. А кимането с глава на цар в царство е закон, като закон, приет от Народното събрание на България. Кимнала с глава и царицата. А това е като обнародване на закона в Държавен вестник.
Принцът се засмял с 38 те си зъба от платина и наплюнчил химическия молив. И добавил:
ПРИНЦЪТ ЩЕ СЕ ОЖЕНИ ЗА НАЙ – ГРОЗНАТА МОМА, ПОДАЛА МОЛБА.
И обявата добила следния вид:
„ПРИНЦ ТЪРСИ ЖЕНА. МОЛБИ СЕ ПОДАВАТ В КАНЦЕЛАРИЯТА. ЛИЧНО. ПРИНЦЪТ ЩЕ СЕ ОЖЕНИ ЗА НАЙ – ГРОЗНАТА МОМА, ПОДАЛА МОЛБА.”
После куриерът я понесъл към фейса. Царят се отеглил в покоите си. Да спи доволен. Царицата отскочила до коняшнята. Да събуди коняра. А принцът яхнал белия кон и отишъл до най – близкото село. На другия ден излязла и обявата. Това се случило приди 547 години. Прънцът до днес прави принцове где и с коя му падне. Царят и царицата стягат царска сватба. А назначените 7895 чиновника, които приемат молби за принцеси, не са мръднали от местата си. Все още чакат молби. По точно чакат първата.
Така всички заживели щастливо. Царица и цар чакали принцеса, приемчиците на молби чакали първо число да вземат заплата. Ама най-цастлив бил прцът. Което е нормално. Щастрлив е този, който прави другите щастливи. А той го умеел.
Айде чао, че приказката свърши!
пп. Приказката я разказах както я чух-. Ако има нещо неверно се оплачете в канцеларията на двореца.
РА

Няма коментари:

Публикуване на коментар