Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 24 август 2017 г.

ЦИГАНИЗАЦИЯ

Бог да прости Алекс! Проклети да са тия, които го убиха! 
С това почвам. Да не помислите, че съм някакъв звяр. Мъчно ми е и за детето и за близките му. И гледам новините.
Репортерка. Пита жена от Бяла:
- Спокойно ли живеете? 
Жената:
- Не. От ц... се притеснявам.
Ако беше попитала мен, щях да кажа:
- Живея спокойно. Не ми дреме, че работя без трудов договор, без осигуровки и заплата получавам кога на чорбаджията му скефне да я даде. Чорбаджията е българин. Не ми дреме, че политици, министри, кметове и чиновници крадат като за световно. Българи. Не ми дреме, че съдии и прокурори газят закони. Българи. Не ми дреме, че полицаи заработват двойно над заплатата. Българи. Не ми дреме, че некой че изпреварва с 220 в час и трепе трима. Българин. Не ми дреме за боклука пред блока. Блок с българи. Не ми дреме за мизерните влакове, автобуси и скапани пътища. Български са. Не ми дреме, че един полицай, писар в общината или войник взима повече от един даскал. Българи са. Не ми дреме когато премиер министър пуска съобщение на магистрат, че знае какво става. Българин. Не ми дреме, когато президентът, макар още непрезидент, пуска заповед за допълнително възнаграждение на приятелката си. Българин. Допълнителното възнаграждение е колкото даскалска заплата. Не ми дреме, че взимам пенсия 180 лева и с нея си плащам тока и водата. С остатъка ям вода и чист български въздух, дишайки газовете от стогодишните тецове..Българска пенсия. Спокойно живея, госпожице репортер. И не ми дреме за цига... Опа, ромите!
Ама понякога ми идва в повече. И тогава бих искал, започвайки от вас,като представител на една от властите, като истински цига... да ви кажа. И не само на вас, а на всички гореизредени, плюс патрЕотЕте български:
- Да ви ЕПМ. По списък. Где ми оциганчихте Родината. И где се гаврите със смъртта на едно дете! И го ползвате за мръсните си цели. Убитото дете. Без да имате капка жал. И грам съвест. Мамка ви проста и грозна!..И алчна и ненаситновампирска!
Айде чао!


Р.А.

Няма коментари:

Публикуване на коментар