Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

понеделник, 9 януари 2017 г.

ПРИКАЗКА

Тъжно е да те питат: 
-Защо на мен не си написал приказка? 
А да нямаш отговор. Защото някой кретен те е докладвал, а друг кретен ти е изтрил профила. И няма написани приказки. Няма нищо. Бял лист.
- Изчакайте! Проверяваме! За призоваване към насилие...Или порно....
Та да ви кажа:
Никога не пиша приказки. Приказки не се пишат. Те идват сами. Когато мислиш за нещо. За някого. Не се пишат за краварката Дуся, за съседката, за Иван и Петкан. Пишат се за нещо и някого, где е по - силно от теб. Тогава става приказка. И за краварката Дуся, и за съседката, и за Петкан и Драган. И ако някой не намери неговата приказка, нямам никаква вина. Не обичам да пиша приказки с тъжен край.
А ако някой ми е чел поне една приказка, знае, че те никога нямат край. А винаги почват, когато свършват. Бах ти приказката, где има край!? Знаете ли къде е малката русалка?
И не почват така:
- Имало едно време...
Никога не почват така. Нема начин. Няма как да го е имало едно време нещо, где не е свършило. Или не е почнало. Или е сега...
Това е.
Таа земя я тъпчем десетина милиарда. Нали се сещате, че няма как да напишеш приказка на всеки. Просто трябва да се намериш. В приказката. Като Котаракът в чизми. Малката свинарка или Ледената принцеса. Или като лисица по звездите. Или като един, где гони един бял кит. Или като Йосарян. Да искаш и търсиш. Не приказки. Звезди.
Или като Тарас Булба! Да убиеш всичко, где обичаш и си обичал. Защото обича това, где ти не обичаш. Или защото не разбираш какво е най - простото нещо на света!?
Най - простото нещо...
А то е:
- Обичай!
Няма значение какво и кого.
Или има.
Няма значение.
Или има.
Няма значение.
Водката май ми дойде в повече!?
Ще го разберете...
Когато му дойде времето.


Р. Антов

1 коментар:

  1. Обичам лисицата ходеща по звездите
    защото съм вътре в приказката

    ОтговорИзтриване