Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

понеделник, 9 януари 2017 г.

НЕПРИКАЗКА

Кой знае от колко време не съм писал приказка. Ни за момче, ни за момиче. Те приказките се не пишат за някого.Или за някоя. Защото няма да са приказки. Или защото ще са истини. А истините не са приказки. Това да не са ви Мечо Пух, принцът и лисицата, Алиса и Хък Фин!? Не са. Всичко, написано за тях е истина. Ама е трудна за смилане. Истината. От мозъци, знаещи колко е две и две. И верен отговор четири.
Ако знаете колко е две и две, няма как да разберете, защо Питър Пан е Питър Пан. И защо по звезди се разхождат лисица и принц. И защо лъвът го е страх. И защо Йосорян не иска да умре. И как се гради пръстенов свят. И как се пътува на стоп през галактики. И как се пикае тежка вода. И няма да видите Форест. Форест Гъмп. Нищо няма да видите. То не ви трябва. Утре ще заработите 30 лева. И ще ги изядете. А приказките са скъпи. Не струват пари. И мечтите не струват пари. Прекалено са скъпи. Затова ги забравяте.
Ако не вярвате, че две и две не е четири, питайте малката русалка! Или малката кибритопродавачка! Или Майор Майор Майор! Ако не им знаете езика, питайте вълка и заека! От " Ну , погоди". Те знаят всичко. Ако и те го не знаят, попитайте Белият Зъб! Той знае мъдростта на пъртината. Или попитайте Езичника. Тай знае всичко. Защото е бил под Килиманджаро. И е чул, за кого бие камбаната.
Аз знам, че две и две не е четири. Не знам кои кандидат президенти ще отидат на балотаж. Не ми трябва да знам. Който и да отиде там днес, да стане президент утре, ще знае, че две и две е четири.
Аз знам, че не е.
А лека ви нощ!
Помните ли кой каза:
ЗА УБИТИЯТ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, КОЙ Е СПЕЧЕЛИЛ ВОЙНАТА.


Р. Антов

1 коментар: