Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

понеделник, 9 януари 2017 г.

ГРАНИЦИ

Карам колата и мисля. Винаги мисля за нещо. За което не трябва да мисля. А сега карам и мисля, не как карам колата, а мисля за границите и хората. 
Мразя границите. Държавните. Зад тях стоят политиците. Иначе нямаше да ги има. Политиците. На границите се събират пари. От хората. За мита и такси. После управниците купуват с тия при оръжие, за да пазят границите, от които ще събират пари за заплати и пушки, та да пазят границите, от които ще сбират пари за пушки. И ако днес си прескочил например до Турция, за да видиш приятел, ти си платил пет патрона, с които някой ще стреля по твоя приятел. Или ти по него. Защото си патриот. И защото си българин, а той не е. И защото едно време са си рязали главите с прадедите ти. За същите граници. Що някой им е набил у тъпите глави, че границата трябва да се пази А ти не пазиш граница. Пазиш политиците. Тях няма да ги има ако няма граници. Или поне ща останат десетина.
Както и да е. Карам и си мисля за граници. Сещам се за Ева и Адам. Кавалер съм. Религията казва, че първо е Адам, а Ева е от една безмозъчна негова кост. .Ама при мен първо е Ева. Пред тях има граница. Да не ядат от ябълката. А тя я прекрачва. Затова бог ги гони от рая. Защото са прекрачили границата. Граница, която той им е поставил. От страх. Да не станат богове.
Та ако пиша неразбрано, границите трябват на страхливите. За да ги пазят.
После си мисля, колко граници има в главите ни. Които ни пречат да сме щастливи.
Да звъннеш на някого.
Да целунеш някого.
Да кажеш някому, че го обичаш.
Или на някого, че не го обичаш.
Това е.
Ама и не е.
Махайте ги бре, хора! Границите. Не се плашете от нищо!
И ако не знаете да кажете,
I LOVE YOU!
TE AMO!
TI AMO!
KOCHAM CIE!
ВОЛИМ ТЕ!
Я ЛБЮ ТЕБЯ!
ОБИЧАМ ТЕ!
просто кажете:
JЕ T'AIME!
И да ви не пука, дали са ви разбрали! Кой трябва, ще го разбере. Независимо от половата ориентация.
Това е.
Драгане, אני אוהב אותך!
И не само теб.


Р. Антов

Няма коментари:

Публикуване на коментар