Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

понеделник, 9 януари 2017 г.

БЕДСТВИЯ

Тия дни ми проглушиха ушите с некакво природно бедствие. Имам съмнения, че правителството в оставка търси природно бедствие, та да не видим какво природно бедствие е правителството в оставка. И най - вече премиер министърът в оставка, на правителството в оставка. Нищо лично. С едно изключение, всички правителства след 1989 година са природни бедствия. Или неприродни. Природата трудно би създала Жан, царя, Станишев, Бойко и Орешарски. Не знам кой ги е създал, ама имам съмнения, че не е природата. И не по природен начин.
Та да ви светна. През зимата в България е студено. Това се дължи на това, че това, где е ос на земята, се накланя и слънцето бяга на юг да топли кенгурата. И слава богу, че е така, защото си представете, че нагъвате свински пържоли и пиете червено вино у жегата. Природата си знае работата. По това време и температурите падат под нулата. Иначе кой ще види новото ви палто и ботуши. После от небето заваляват снежинки, които са замръзнал дъжд. Снежинките падат на земята за да радват хората. А децата да правят снежни човеци. Ако паднат на пътя, не са природно бедствие. Природно бедствие са, ако от пътя ги честят гореизброените неприродни бедствия. През зимата също така духа вятър. Той също не е природно бедствие, а нещо нормално. Най - нормално е, ако е студен и кара снежинките да танцуват. А танцуващите снежинки понякога се събират да почиват. Така стават преспите. Ако гореизброените неприродни бедствия си бяха дали труда да направят до пътя едни нещица, где спират снежинките, а не да крадат като за световно, преспи на пътя няма да има и нема нужда да ги чистят. Та дотук сметам, че ви стана ясно какво не е бедствие през зимата.
 Сега ще ви кажа какво е бедствие през зимата.През зимата по наще геоширини, природно бедствие е температура +40 градуса. Че помреме от жена у тия палта, якета и наполеонки.
А бедствие всесезонно е, некой от гиреизредените лица да е премиер министър на РБългария.
Приятна ви вечер, бедстващи българе!
Опа. Щех да забравя. У Влашко минималната заплата е вече 400 евра. Ама не връщат борчовете на КТБ. И не реват против ЕС и НАТО. Пият си мамалигата и ядат цуйка на корем. Влашка им работата.


Р. Антов

1 коментар: