Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

понеделник, 9 януари 2017 г.

ЖИВОТ

Хаха. Подсети ме оная руска мъдрост, за живота. Та се замислих. Знаете ли какво е животът? Сега ще ви кажа.
Животът е капка роса. Не става само с *бане. 
А знаете ли какво е капка роса? Не питайте Гугъл! И той не знае. Ще ви каже, че е вода. Аз знам какво е. Знам всичко.
Животът е капка. Ама не само вода. Той е капката върху тревичка. А в тая капка се е събрало всичко. Слънце. Звезди. Нощ. Ден. Облаци. Синева. Буря. Жега. Река. Планина. Поле. Гора. Поляна. Цветя. Заек. Усмивка. Обич. Омраза.... Всичко. Ама повечето са хубавите неща. И капката натежава и пада. И се пръска на три капки и половина. Пълни с всичко това. А после три капки и половина се пръскат на по три капки и половина. И пак. И пак. Математиците ще сметнат, за една вечност, една капка, на колко капки става. Що са умни.
Ако ми не вярвате, утре станете и излезте! И погледнете една капка! Даже да не е роса. Да е капка вода. И я загледайте. Вътре ще видите всичко това. Ако гледате внимателно и не мислите, в една капка, ще видите нещо невероятно. Във всяка има по още една капка роса. Върху тревичка. И във всяка капка роса върху тревичка, има по още една капка роса върху тревичка... Капки - вселени.
Тук математиците вече не могат да сметнат. Простите неща са за простите хора. А няма нищо по - просто от капка роса. А в тая капка се е събрало всичко. Слънце. Звезди. Нощ. Ден. Облаци. Синева. Буря. Жега. Река. Планина. Поле. Гора. Поляна. Цветя. Заек. Усмивка. Обич. Омраза.... Всичко.
Ай лека ви нощ, че от писане ми не остава време да погледа слънцето. В капка роса. Или в очи. Кафяви. Със зелен ореол. И пътеки. Към зениците.
Пембени пътеки.


Р. Антов

Няма коментари:

Публикуване на коментар