Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

понеделник, 9 януари 2017 г.

МИЛИОНЕР

Бах ти. Ще ви разкажа, как преди малко, едва не станах милионер за малко. За минутка се срина всичко. Ама ще почна от заранта. Купувам кафе и сладолед. Остават ми два лева и гледам какво да си купя. А продавачката:
- Купи си билет от лотарията! Сигурна съм, че ще спечелиш.
Аз никога не съм си купувал билет. Даже и за рейса не купувам. И казвам:
- Ако спечеля милион, какво ще правя с парите?
А тя:
- Ще ме заведеш някъде. Например на карнавала в Рио.
Поглеждам я и си представям как танцува самба. Нищо, че е зима. И купувам. Давам два лева. Билетът печели три. Аз печеля един. Прибирам билета и съм на работа. И смятам. Ако си купя един милион билета и всеки печели по лев, ще стана милионер. Ама ми стигат и 20- 30 хиляди билета. За Рио. И в главата ми самба.
Преди обяд тичам до Еконт. До него магазинче за вкусотии. Сладолед. И се чудя какво друго да взема. И се сещам за Рио. И купувам втори билет. Да заведа и втората продавачка нанякъде. Знаем се от старата работа. И я питам:
- Като спечеля милион, къде искаш да те заведа?
А тя:
- У ритуалната зала.
И се усмихва.
А аз:
- Там никога. Искам да ми остане някой лев.
После трия. Три лева печели билетът, аз един.
И съм пристрастен. А тя ми обяснява, че няма нужда да купувам милион билета за да спечеля милион лева. Трябва да купя един билет, где печели милион лева.
Та преди малко зареждам колата. Точно 27.13 лева. Остават ми два. Продавачката се усмихва, а аз се сещам за Дубровник. И купувам трети билет. Тоя, где печели милион. И решавам да го изтрия в нас. Да се не сети и тая мома да я водя някъде. И се прибирам. С билета, где печели милион. Ама само така си мисля. Загубил съм го. За пет минути загубих всичко. Ще трябва яко да гърбя, та да видя свят. Ама си заслужава.
Та повече никога няма да си купя билет от лотарията. На нулата съм. През живата си съм купил десетина билета. Трите днешни от лотарията и няколко за влака.
Та да сложа край на мъките си, ще ви помоля:
Ако някой намери билет, где печели милион, да ми се обади! У Монтана го изгубих. Ама духа вятър. Може да го намерите навсякъде. Ако печели по - малко от милион, хич се не обаждайте! Пратете ми бутилка Джим. Може и кашонче. И се радвайте, че сте спечелили!
Приятна ви и печеливша вечер!


Р. Антов

1 коментар:

  1. По-добре,че не.си.спечелил!
    Милионерите не пишат такива прекрасни приказки!

    ОтговорИзтриване