Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 17 март 2016 г.

ЗА ЖЕНЕНЕТО ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД И XV КОНГРЕС НА БКП

 След тежък и изнурителан ден се прибирам у нас. Пия три по сто,наглеждам ви у фейсо и бегам при невестата. Телевизорът работи,легам и викам:
 -Где си бе,жено? Гушни ме!
 А тя:
 -Гледай бе, идиотино! Гледай! Хората се женат от пръв поглед. А я те погледнах цели три пъти, и въпреки,че те видях, се омъжих за теб. Нема да си го простя цел живот.
И ме рита, апе и гледа за некви, где се женат от пръв поглед... По нова.
 Я погледах, погледах и И казвам:
 -Времената се менат бе, Росе.Едно време я кат се жених за теб, телевизорите беха кът. Гледахме един у фоайето на общежитието. Не дават ни кой се жени, ни кой се развежда. Дават XV конгрес на БКП или XXV на КПСС. После токът спре и не видиме с кой си легаме. И пиехме кво има. Кат изтрезнех за пръв път, от пръв поглед те видех за пръв път. И разбрах,че си ми вече невеста. Кат изтрезнех за втори път, от пръв поглед видях, че си ми родила двама юнака. И от тогава не изтрезневам. Що ме е страх да гледам. Та тия где ти ги гледаш сега, нема ги гледам. Че ме викнеш да ги гледам кат изтрезнеят!
 И сега си допивам бутилката. И ви споделям живота си. Ич ви не виждам профилните снимки. Току виж съм се оженил за Евгени Минчев... От пръв поглед.


Р. Антов

1 коментар: