Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

сряда, 30 март 2016 г.

НЕОСЪЩЕСТВЕНИТЕ ПЛАНОВЕ И НЕИЗБЕЖНОТО.

Чета разни новини и разни анализаторски сайтове. Умен народ се е навъдил. Едни знаят плановете на Путин, други на ИДИЛ, трети на САЩ, осми на Меркел, трети на ЕС... И хич ги не интересуват плановете на света. А те може би нямат нищо общо с човешките!? Хайде да погледнем нещата безпристрастно! 
 Преди десетина години Обама реши, че не му трябва да е световния лидер. Лека полека, САЩ се прибра у САЩ. Европа си живуркаше спокойно и преяждаше. Китай крадеше и имаше ръст на икономиката 7-8% годишно. Живееше си с всички, крадеше от всички и растеше. Русия се бе позамогнала, що се бе позамогнала и цената на петрола. И си другаруваше и със САЩ, и с ЕС, и с Китай, и с НАТО... После видя, че има място за световен лидер, и реши да го заеме. Първо си взе Крим. После се изпокара с всички. И продължи. Ама пари нема. Пушки има, а пари нема. А у Африка, като у Африка. Сиромашия. У Южна Америка мир, любов и танго. У Австралия кенгура и Дънди Крокодила. У Антарктида пингвини.
  И нито САЩ заживяха по - спокойно и по - богато, нито Русия е световен лидер. А Европа си развали рахатлъка.
  И нищо не вървеше по човешките планове. Появиха се бежанци и мигранти. По плана на света. И скоро светът няма да е същия. И ще се промени напук на всички човешки планове. Независимо кой ги прави и осъществява.
  Като се замисли човек, може именно мигрантите да направят от ЕС, истински ЕС. С обща полиция, съд, министри и служби. Страх лозе пази. А може и да не направят. Може целта на света е да заличи границите. Та Динко да си гледа работата. Или да слее и унищожи религиите. Или и двете. Знае ли човек. Те Путин и Обама не знаят, а си бият мозъците като мътна вода у брег, та кво остава за простосмъртните.
  То кат се замисли човек, най - много хора са умирали и умират заради религии и граници. 
И заради малоумие.
Р. Антов

1 коментар:

  1. Съгласни се с теб, но върви обясни на някой ислямист или вярващ, какво всъщност е религията. Абсурд !

    ОтговорИзтриване