Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

вторник, 9 февруари 2016 г.

КАК ТОДОР ЖИВКОВ ПОСТРОИ ДВЕ БЪЛГАРИИ И КАКВО СТАНА ПОСЛЕ.

 Понеже пак започнах да попадам на носталгични писания, как Тодор Живков построил Българии, а после демокрацията, еврогейовете и НАТО са я разрушили, реших да внеса яснота по въпроса, като се надявам да сложа и точката. Да спрете да се дърляте.
 Не Тодор Живков построи България. Построихме я Зина и аз. За доказателство прилагам снимка от ученическа бригада през 1979 година. Ще приведа и факти, които лесно могат да се проверят в бригадирските регистри.
От 1974  до 1978 година като ученици в основното училище и гимназията създадохме селското стопанство. Ягодите, где ги лапахте, са наше дело. И малините. И картофите. И доматите. И телешкото, где преди да стане телешко бе теле и ядеше сеното, где събирахме. И кукуруза. За свинете, овцете и кокошките. И ... Ако не вервате, проверете у списъците на ТКЗС.
 После създадохме ЖП транспорта. Ако не вервате, вижте снимката.  Аз копая, Зина рине с лопатата. До ЖП линията по Искърското дефиле.
 После Зина стана студентка, а аз войник. И продължихме да създаваме. Най - вече селското стопанство. Като войник даже ми даваха заплата. Лев и нещо месечно.
 После станах студент. Първата година създавах консервната промишленост. Втората създавах един винпром. Третата създавах създател на комунизма. Роди се на 22. 04. 1986 година. Тодор Живков се опита да го унищожи. Що го остави да лапа чернобилски млека, докато той папаше австралийски. С деца и внуци. Ама не успя. Унищожи братовчед му. Разликата им бе няколко дни. Отиде си на седем. От левкемия. Не е имало кой да им каже да не ядат краве мляко.Сега моят е на 30 години. Братовчед му остана на седем. У комунизма. Да бъде проклет! Комунизмът да бъде проклет!
 И докато създавах, никъде не видех Тодор Живков с вила, с гребло или у кукуруза. Виждах го от време на време да копне първа копка и да бега, а ние да създаваме. После бе зает да търси заеми. Та да плаща пенсиите. Що пари немаше. Ако не вервате, проверете! Лани върнахме заемите му. Работехме без заплата, а като нема заплата, нема осигуровки. И нема как да има пенсии.
 А построеното при Тодор рухна не заради демокрацията, еврогейовете и НАТО. То рухна 15 години преди тях. И немаше как да не рухне. Що бе калпаво направено.
 За доказателство, пак вижте снимката! Да ви приличаме на строители?

Р. Антов

10 коментара:

 1. Чудесно и напълно вярно. Само да добававя за носталгиците, че то тогава и носталгията каква беше ей. Не е като сега.

  ОтговорИзтриване
 2. ГЛУПОСТИ! ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ, създал си селското стопанство????!!!! То и на майтап не върви, това дето си надраскал, не те знам кой си, ама пишеш мн.тъпо!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. пълните глупости не са за глупави хора като теб. роси вярно е създал всичко. през 1986 нямаше нито селско стопанство, нито икономика. само заеми.

   Изтриване
  2. "где" на къв език е???

   Изтриване
  3. " где" е на чист български диалект. Турлашки. Ако проявяваш интерес, отгоре има колонка " За турлаци". Има няколко неща на турлашки. и понеже съм от оня край, често използвам диалектни думи, които доизясняват написаното. Проблем имам с такива като Георги Христов. За тях на какъвто и език да пиша, няма да разберат какво съм написал.

   Изтриване
 3. Г-н Христов е забравил, че на 01.01.1990-та година България имаше 11 млрд. долара външен държавен дълг.

  ОтговорИзтриване
 4. Въпросният другар Христов си губи времето тук. Ще му препоръчам Националната библиотека, защото само там се пазят всички броеве на в-к''Работническо дело''. Останалите заминаха не по предназначение. Ако му е далече да препрочита избрани мисли от Цветан Цветанов. Сигурен съм, ще му харесат.

  ОтговорИзтриване