Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

петък, 12 февруари 2016 г.

КАК СЕ СЕРЕ И КАК ТУРЦИ ЩЕ ЧУКАТ БЪЛГАРСКИ НЕВЕСТИ.

 Преди месец една таксиметрова фирма във Варна се опита да свали цените на услугата. С близо 30%. Срещу това скочиха другите таксиметрови фирми. Що ще работят на загуба. Това е нещо нормално. Ама не е нормално това, где се случи после. А ето какво се случи днес. Общинският съвет е приел решение да се определят минимални цени на километър. Хем да угодят на картела, хем да не би некой да почне да вози по евтино от градския транспорт. А Юбер го нема. И сраха на пазара, заставайки на страната на един картел. Нема антимонополни закони, нема антимонополна комисия. За глоба да не говорим. Далеч, съм от мисълта, че шофьорите са милионери. Близо съм до мисълта, че такива са собствениците на що годе големите фирми за таксиметров превоз. Това може да се случи само в България. Незаконно картелно споразумение да се узакони от законен държавен орган. В нормалните страни това се нарича МАФИЯ. Тук в случая се нарича решение.
 Всичко това се случва у град, където бензинът е 1. 50. Що някой реши да играе по правилата на пазара, а не на мафията. И тоя някой го скъсаха от проверки. Нелоялна конкуренция. Същият намали цените на лекарствата в аптеките си преди години. Сега всички аптеки се равняват по него, ама още не баш. Надявам се така да стане и с бензиностанциите. Бил далавераджия. Е па кой не е у тая държава. Дай - боже повече далавераджии като него! Ама кой го приема сериозно!? Днес у една негова аптека разбрах, че събира подписи за референдум. Не знам кво ще събере!? Може и да не успее. Той да не е шоумен, та да сбира успешно подписи. Затова и никой не го приема насериозно. Сериозно пазаруваме от неговите аптеки. На конкурентни цени. Сериозно пазаруваме и от технитата на Пеевски. На монополни.
 Ама както и да е. Да се оправят бизнесмените. Мен ме вълнува, дали Доган и Пеевски верно нема да влизат в Турция. Най - големите български патриоти у най - големият ни враг. Целокупната преса вижда турска политика в България. Заставала зад Местан. Ужас. Такова нагло вмешателство!? Ще ни заробят! Ще ни потурчат! Ще ни набиват на кол и чукат невестите! Да идва деда Иван да ни спасява! Пардон, батко Путин! И всичко това, преди да се знае, дали имат забрана.
 А великите журналисти и анализатори не се сещат нещо много просто. Да зададат два въпроса на един прокурор:
 - Защо ходихте в Турция преди два месеца?
 - Страхувате ли се, Турция да не ви забрани и на вас, да влизате в Турция?
 А при положителен отговор на втория въпрос, да зададат и трети:
 - След като станахте тройка, ще продължите ли да играете "Руска трупа"?

пп. Абе, Бойко каза ли кой му е пуснал SMS-а? Що го не питате пак? И президента питайте, кво мисли за кандидатурата на Бокова! Като получите отговори на тия въпроси, ще разберете, че мафия нема. Ако не получите, ще разберете кой е мафията.

Р. Антов

3 коментара:

 1. И у назека у Шопландия да знайте мафия имаше, имаше и държавен картел повсеместен, ама нии цаката му я намерихме от лани.
  Та туй се случи в оная година у която Нане си запали плевнята та да изгори на Вуте къшлата и за зло ли, за добро ли, духна малко ветър та цело село стана пепел. Тогава Даскало Попа и Фелшеро ни събраа наедно на съвет и ни отвориа очите за туй оти враго не ни е съседо, а управата и кмето! Оти они са мафия и са картел с директоро на бензинджийницата, на суперо и на бацилницата. Отвориа ни очите за туи че кмето и управата ни са ни ялови и са ни ненужни. А нас ни требе туй да сторим: Всекой от нази да работи туй що люби и ние по между си тихо - мълком, под сурдинка, да направиме картел, картел народен не душмански, картел против картело на управата и кмето! И от тогаз тръгнааме на добре.
  Започна се от шуреи му на Нане и баджанак му на Вуте, пръвио работеше у железниците, а вторио у адскио транспорт. Гарантираха горивните доставки на цело село - дизело на кинта и тридесет, бензино на кинта и четиресе! Цело село се роди на воля да си кара возилата. Не мина и половин година и бензинджииницата от картело на кмето фалира, ама сега си имаме две шурей му на Нане и баджанак му на Вуте ги държат. У наше село никой не знае от лани горивото дето они го продаваха крали ли са го или не са, ама и никой не сака да знае, оти и сега цената си му е па такава.
  След тех под сурдинка се заговори за зарзавата на Мара, млякото на Гинкината крава и кокошките на Пена. Е не мина и година време и суперо от картело на кмето фалира, сега па си имаме три!
  Година време след като Даскало, Попа и Фелшеро ни отвориа очите двамата сина на Сандйо Горскио и двете щерки на Гошо кантонеро се върнаа от Францата. Изучили се младите за доктори, па им домиляло за родно село! Е ... бацилницата от картело на кмето фалира, ама па сега си имаме четири!
  И всекой туй направи да върши туй що люби от душа и от сърдце за обща полза роду и наше село стана хоремаг - Аз на тебе, Ти на тоя, Той на оня, Оня па на мене - а Управата и Кмето и стотинка не виде!
  На третата година от както на Нане му изгоре плевнята доде време власт да се избира и събра се наше село и реши Управата и Кмето да си одят оти и кога си плащахме и кога си не плащахме, они се пари немаха, се нищо не свършиа, и касата им се празна биваше! Управата и Кмето нам ни не требат, требе ни триумвират: Даскало, Попа и Фелшеро оти ни не лъгоха и ни отвориа очите! Всекой да дава десетък от приходо си на триумвирато за общи нужди и всекой по всеко време да да има достъп до тефтерите му!
  От тогава и до днес наше село процъфтява!

  Та затуй ви пишем братя по съдба, НАРОДЕН КАРТЕЛ, против картело на кмета и управата требе да си спретнете оти СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА ВИ и ОНИ НЕ МОАТ ВИ ПРЕЕБАТ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО СИТЕ ЗАЕДНО МОЕТЕ ДА ИМ ГО НАЧУКАТЕ У ГЪЗО!

  РОДОТ ВОЛКИН

  ОтговорИзтриване
 2. Имали сте късмет да случите на калпав кмет и управа. Ако бяха като повечето в страната, щяха да спукат от проверки шуреи му на Нане и баджанак му на Вуте докато не ги съсипят, щяха да уредят да изчезнр кравата на Гинка, после щеше
  да ее окаже че милицята я е арестувала защото е изтъпкала зарзавата на Мара, а тия дето им е домилели за село щяха да ги оберат няколко пъти и те щяха да се сетят, че Франци им е по-мила. Да не продължавам - вече е ясно, че наливам масло в огъня на песимистите. А не искам да съм такъв. Дано пък има повече такива калпави кметове и управи дето не могат да си защитят картелчетата.

  ОтговорИзтриване
 3. А на тебе що ти требе и що предлагаш, пиши тука и айде да те включваме у народнио картел!

  РОДОТ ВОЛКИН

  ОтговорИзтриване