Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

вторник, 2 юни 2015 г.

ЗА ПАТРИОТИЗМА, ЦИГАНИТЕ И ХРАНУТНИЦИТЕ.

 Първо искам да ви кажа, да не търсите под вола теле! Не обичам циганите, арабите, турците, руснаците, американците и който и да е. Не ги и мразя. Обичам семейството си, приятелите си и България. Но това, где се случи днес в Гърмен ме потресе.
 Никога не съм вярвал, че това може да се случи тук. Явно повечето не осъзнават, че днес стъпихме на острието на бръснача. Потресаващото е, че се случи на най-светлия български празник. Явно малко хора осъзнават, за какво иде реч. А иде реч за същото, где се случи в Сърбия, Босна, Македония... Сега се случва в Ирак и Сирия. Омразата води само до омраза. Победители нема.
 Та на думата си. Цигански гета е имало преди 300 години, имаше при бай Тодор, има ги

ХОРОСКОП ЗА ПЪЛНОЛУННА ЛЮБОВ. ЗА 03.06.15.

ОВЕН.
Цяла сутрин ще сте влюбени. Към обяд ще изтрезнеете. Не пийте повече!

ТЕЛЕЦ
Любовта ще ви настигне привечер. Бегайте далеч. Иначе ще ви стигне и боят.

БЛИЗНАЦИ.
Утре ще се влюбите два пъти. Един път в съседката. После, когато половинката ви се усети, ще се влюбите и в нея. Ще ядете и бой.

РАК.
Ще се влюбите със задника си. Както винаги. Поне утре вървете напред! Не напред със задника.

ЛЪВ.
Мъжете ще се влюбят в 7 жени. За жените е по-сложно. Пет жени ще се

НОВИНИТЕ НА ВТОРИ ЮНИ. СИРЕНИ, ЗМИИ И ГОЛИ МАДАМИ С ОМАРИ.

ОТ СТРАНАТА.

 • Днес е втори юни. Сирените подплашиха гълъбите по покривите. 99% от българите ги не чуха.
 • У Гърмен протест. Не е ясно, срещу какво и за какво се протестира. Натам пътуват 1000 футболни фена. Налегнала ги е скука. Нема ЦСКА, нема мачове, нема бой. Надяват се да има. И аз се надявам на същото! Надявам се, че и милицията се надява.
 • ДАНС арестува сътрудник на депутат за злоупотреба с влияние. Утре ще арестува за същото 240 депутати, куп министри и областни управители. После ще арестува и 5 673 кмета.
 • Длъжници на швейцарски франкове протестират. Протестират, що са длъжници у франкове, а не у рубли.

ПЪРВОСИГНАЛНИ СИГНАЛИ НА ВТОРИ ЮНИ.

 Сирените вият. Втори юни е. Стоя на терасата и гледам. Пред входовете седят хора. Пред моя вход седи едно семейство, где ме агитираха да гласувам за Атака и да не санирам жилището си. По пътя вървят коли. Една спира. Двама с колелета и неколко пешеходци не спират. В двора на близкото училище децата са застанали и отдават почит. Тия деца, где според тия на пейката не отдават почит на нищо. Застанали са на ъгъла на улицата и неколко момчета и момичета. От тия, где тия, где седят на пейката, ги плюват, че немат ценности. В небето летят стотици гълъби. Дали ги е стреснала сирената, или и те отдават почит, не съм сигурен. Сигурен съм в едно. Когато младите отдават почит, нищо не е загубено. Имаме бъдеще. Немаме бъдеще с тия, где седят на пейките.
Немаме бъдеще и с първосигналните. Те може да се спрат, та дано некой види какви

ЗА БОТЕВ И ЗАБРАВЕНИ СТИХОВЕ ОТ БОТЕВ.


 Днес е втори юни. На обяд ще се спрем за минута, а сирените ще вият. Некои даже няма да се спрат, ама сирените пак ще си вият. А имаме нужда да спрем. Да спрем за минутка и да се замислим. Всички.
 Накъде сме тръгнали? Знаем ли как да стигнем там? Имаме ли куража да стигнем? Какво ще стане, ако не стигнем?
 Ботев е знаел накъде тръгва. Знаел е и как да стигне. Имал е куража да стигне. И е знаел какво ще се случи когато стигне. И го е направил. Носил е своя кръст от козлодуйският бряг, до Околчица. И той като Христос е бил предаван, гонен и лъган. Но е знаел какво иска. Затова днес е неговият ден. И на още няколко човека. Повечето от тях ги няма у списъците за зарята. Няма ги у никакви списъци, що некой се е погрижил да ги няма там. Ама няма значение.
 А днес гледам един у Гърмен. Облякъл тениска с лика на Ботев и тръгнал да гони циганите. И чака подкрепа от цяла България, която сигурно няма да дойде. Чака 10 000 срещу 200 цигани. Ботев тръгна с 200 българи срещу цяла империя. Би тръгнал и сам. Що е БОТЕВ.
 А по- долу е любимото ми ботево стихотворение. Не е от тези за героизма и саможертвата. То показва, че той е бил човек като мен и вас, а не някой светец, за когото земните неща са били чужди. И въпреки това се е лишил от всичко. И не се е лишил от всичко, та потни българи, где се плашат от цигани, да носят тениска с образа му.
 Лишил се е от всичко, за да я има БЪЛГАРИЯ.
 Затова днес е денят на БОТЕВ.
 И на още няколко човека.

           НЕЙ
       Христо Ботев
   Питаш ме защо съм аз 
  дохождал нощя у вас,
  как съм скочил през плета
  и що щял съм да крада.

  Кат мъжът ти не съм стар
  да не видя в тъмна нощ:
  аз си имам за другар
  на поясът остър нож.

  Нощ бе тъмна като рог,
  примъкнах се като смок:
  слушам, гледам - всички спят,
  спеше си и ти с мъжът.

  Там в градина аз седнах,
  в ръка силна нож стиснах:
  ще излезе, рекох, той,
  ще изпита гневът мой.

  Гледам в къщи свещ гори,
  вие спите - мен в гърди
  силен пламък, яд гори
  и гняв ще ме умори.

  Впил съм очи във свещта,
  а не виждам, че нощта
  превали се и мина
  и зора се веч сипна.

  Славей песен си запя:
  с радост среща той зора;
  през прозорецът глава
  се показа и засмя.

  Тебе тутакси познах
  и тогаз се чак стреснах;
  "Друг път", славею казах
  и през плетът пак скокнах.

  Ето защо идвах аз
  в тъмна нощ и грозен час:
  ще умре един от нас -
  ил мъжът ти, ил аз!