Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

събота, 4 юли 2015 г.

ЛЯТНАТА ЦЕНА НА ЩАСТИЕТО И НА СВИРКАТА. В БЪЛГАРСКИ ЛЕВОВЕ.

 Събуждам се и се сещам, че е събота. Протягам се и дремя като котарак. Няма за къде да бързам. Ставам бавно, един студен душ и излизам на терасата. Западната. На другата грее слънце. Кафето е от снощи в хладилника. Силно. С две бучки лед става по - нормално и по - ледено. Паля първата цигара за деня. И предпоследната. Димът замайва главата и се носи към небето. Отпивам от кафето и вече съм в рая.
 Навън деца ритат топка.Майка с дете се качва в такси. Момченце кара колело, а баба му го гони и вика. То се смее. Светофарът в далечината примигва в жълто. От време на време даже минава някоя кола. Навсякъде е зелено. В дворове и около блокове. Тук там се зеленее и некоя тераса, а под нея празна бутилка от бира.
Още по - далеч е Балканът. Тук там се е скрил зад някой бял облак. Зад някой облак е скрито и синьото небе. Гълъби и лястовици се гонят с полъхващият ветрец.
 Допивам кафето с последната цигара и се сещам нещо. И сядам да го напиша.
 Постоянно излизат данни за цената на живота, праг на бедността, цената на погребенията и сватбите. А аз ще ви дам данни за цената на щастието. На месец.
 Първото и необходимо условие е, да забравите за Волен, Бойко, Местан, Путин, Ципрас, Обама, Меркел... Второто е да имате масичка и продънен стогодишен плетен стол.
 Другото е лесно:
 Десет сапуна са 10 лева.
 Едно кило кафе е 20 лева.
 61 цигари са 15.25 лева.
 30.5 кила домати са 30.50 лева.
 Десет кила сирене са 60 лева. Домашно сирене.
 И да имаш 30 лева джобни.
 Или средномесечната цена на щастието е 165.75 лева.
 Това е. Проблемът е, че 99% смятат, че щастието е в повечето пари. А когато се опитваш да си купиш щастие за много пари, ти пробутват ментета. А комисията за защита на потребителите още нема стандарти за щастие.
  Приятни почивни дни!
  ПП. Ако се чувствате нещастен, от джобните си купете половинка ракия! Може и свирка да си купите! Ако не пиете, ще си купите две..

Няма коментари:

Публикуване на коментар