Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

петък, 24 април 2015 г.

ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК ЗА НЕКОИ ТЕРМИНИ, ПОЛЗВАНИ ОТ ДЕДА ВАНГА. ГАЗ, ЗЛАТО ...

 ГАЗ.
 Гориво, получено след гниене на органични вещества, запечатани под земята. В България газ се нарича  газта, внасяна от Русия. Доскоро се смяташе, че друга газ няма. Наскоро някои учени и управници разбраха, че по света има много газ, и от много страни. Само, че в България нема тръби за тая газ.
 ЗЛАТО.
 Химичен елемент. Метал. Разпространено е навсякъде по земята, ама негде повече. Един литър от него тежи малко под 20 кила. Всичкото добито злато на земята, откакто съществува човечеството е 160 000 тона. То се събира в куб със страни 20 метра. Според Сидеров и некои български учени, златото в България се рине с лопата. Чуждите фирми ринат по 200 000 тона годишно. От златото са се секли пари. Не се секат от 90 години. Скоро ще се почне пак. Путин ще сече златни рубри. Златните запаси на Русия ще стигнат за отсичането на 79 рубли.
 ИКОНОМИКА.
 Нещо, което е било много развито в НРБ по времето на Тодор Живков. Била е толкова развита, че магазините били празни. В момента магазините са пълни, което според икономисти от БАН, БСП и Атака красноречиво говори, че немаме икономика.
 ТУРИСТ.
 Гражданин на Руската федерация, почиващ в България. Българската икономика се крепи на руските туристи. Всяка година се очаква спад в броя на побиващите руснаци, а наесен, когато се броят пилците, се отчита увеличение на бройката.
 ХЛЯБ.
 Храна с неповторим вкус, произвеждана у България между 1944 и 1989. За производството му се е ползвала пшеница. От 25 години се произвежда от жито и нема вкус.
 АВТОМОБИЛЕН ПЪТ.
 Нещо, по което се движат автомобили. Може да се види в момента, в който напуснете България

Няма коментари:

Публикуване на коментар