Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

сряда, 22 април 2015 г.

ЗА ХЛЯБА, ГМО, ДДТ, ТОДОР ЖИВКОВ И САЛАМИТЕ.

 Правя отчета и с едното си ухо слушам телевизора. Там неква невеста обяснява нещо за хляба. После дават телефон на зрителите. Става ми интересно и слушам
 Днес немаме истински хляб. Житото е ГМО. Пръскано с ДДТ. Химия и Ета. А само какъв хляб имаше едно време. Бай Тодор Живков ни го месеше. Още помнят вкуса на хляба. И ми става едно весело. Даже посягам към телефона, та да звънна и да кажа нещо за вкуса на хляба и аз, ама се отказвам. И си мисля:
 Разбира се, че ще го помните този вкус. Най-вече го помним ние, селянете. От понеделник до петък ядем черен като кюмур хляб, а у събота и по празниците бел. То требва да си малоумен, та да не запомниш вкуса на два вида хляб. За гражданите бе по-сложно. Имаше и трети. Добруджа. А сега 5768 вида хляб. Зърнест, беззърнест, пълнозърнест, многозърнест.....Бял, черен, шарен, сив, син, червен, пембен...То за един живот не мое ги опиташ, а кво остава да ги опиташ и запомниш.
 Аз помня и други вкусове. На кучешка радост, камчия и шпек. Помня и деня, когато ги хапвах. Четвъртък. У петък докарваха риба и пиле. Не помня вкуса на бананите, що не докарваха никога. Червената връзка свързвам и досега с вкуса на месо. По празниците, щом я сложех, ми потичаха лигите. Тогава караха месо. Истинско. У градовете не знам как е било. У село беше така. После заживях у град. Тъй и не разбрах какво е, защото съпругът на една колежка беше шеф на месокомбината у града.
 Предполагам, че и телевизорите помните!? "Пирин" и "Опера"...После "Електрон". Ползвахме ги по 10-15 години. Ремонт и пак. А сега как ще запомните телевизор!? Изтече му гаранцията, и взимате нов.
 А помня и ладите. Имаше и "Москвич", "Трабант" и "Шкода". А сега за 10 години не може да запомните имената на колите, где ни газят по пътя.
 Та и аз помня. Помня много добре. И много искам, никой да ми не припомня за близкото минало. Хахаха...Помня и опашките... За всичко... Верно ще да е било хубаво. Колко ли вкусен е бил хлябът, та да висиш три часа пред хлебарницата!??!
 Бирата също бе убава. Ама немаше.

5 коментара:

 1. Много си остроумен, направо си си /като/ журналист. И почти половината факти са верни, и почти половината ти факти не са. Но няма кой да ти търси сметка за неверните. Според мен ще е добре да обърнеш само философията си и пак ще стане нещичко за четене. Почти половината факти ще са ти верни и почти половината няма да са. Просто я обърни. Философията си.

  ОтговорИзтриване
 2. И кое не е вярно, бе тюфлек Анонимен от 21,35 ???? Тъпо комуноидно парче, истината боли, нали, цървул миризлив?

  ОтговорИзтриване
 3. верно фактите не са верни. имаше и запорожец и вартбург. и телевизори юност и велико търново. ама банани пак немаше.

  ОтговорИзтриване
 4. И петилетки имахме -тригодишни. И план имахме -все неизпълнен, та работехме и в събота.
  Хубави времена бяха -нали бяхме на двадесет.

  ОтговорИзтриване
 5. И петилетки имахме -тригодишни. И план имахме -все неизпълнен, та работехме и в събота.
  Хубави времена бяха -нали бяхме на двадесет.

  ОтговорИзтриване