Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

вторник, 14 април 2015 г.

ЕДИН ГРЪК ЗА ГЪРЦИЯ, СИРИЗА, ЕВРОПА, РУСИЯ, ПАРИТЕ И ЛЪЖАТА.

 Роден съм и живея в Атина. Следвах право, когото почина баща ми. С ученето беше дотук. Започнах да помагам на майка ми в магазинчето за дрехи, което имахме. Нямаше ден, в който да съм легнал преди полунощ. Преди 18 години купих още един магазин. Скъсвам си задника от работа. Няма ден, няма нощ. През деня зареждам стока, през нощта редя витрини. Всеки ден. През последните години си позволявам да почивам по 15-20 дни, два пъти в годината. Где си искам. Успях да заделя и некое евро. Преди 7 години бяха над милион. Купих си и апартамент. Скъп. Никога не съм ценял парите заради парите. Не съм се лишавал от нищо.
 И после дойде СИРИЗА. Не знам защо и кога успяха да излъжат толкова хора. Имам чувството, че искат да унищожат Гърция, заради техни болни амбиции. Оня ден Ципрас отиде в Русия. Иска да уплаши Европа. Друга причина не може да има. В Гърция все още е пълно с рускини, които гледат стари гърци за жълти стотинки. С такава държава ли ще правим бизнес!? Никой да не си въобразява, че Гърция някога ще напусне ЕС. Представете си, че ни спрат парите!?! Нали фермерите ще докарат тракторите и ще сринат Акропола. Ние не сме луди. Само се правим на такива.
 Имаме финансов министър, в когото са влюбени всички гъркини. Жена му е супербогата наследница. Не му дреме нито за Гърция, нито за бедните. Прави си експеримент с народа. Утре ще преподпишат старото споразумение с ново име и ще стане велик. На наш гръб.
 Гледам тия, где още им вярват. Та те се същите, где ги мързи да гледат, камо ли да работят. Работа има. Няма кой да работи.
 И Ципрас иска да ми вземе парите и да ги даде на мързеливците. А стига толкова! Живее в квартала, където живеех аз. Не при богатите. Това явно се харесва на хората. На мен не ми харесва. Затова и парите ми вече не са в Гърция. Моите пари, за които съм платил данъците си до стотинка. Засега бизнесът ми върви добре. Всеки месец припечеленото отива в странство. А данъците продължавам да си плащам. У Гърция. Та да ми чупят витрините. Същите тези, на които искат да дадат пари, без да работят.
 Това, Роси, е Гърция днес. Дано се приключи по-скоро!

1 коментар:

  1. Komunizmat si otiva - viatar i magla! Idealat na marzelivzite i kradlivite e jiv, i o6te kak! A za Balgaria tova se otnasia s palna sila!

    ОтговорИзтриване